Ark: Survival Evolved i Gloomhaven besplatni na Epic Games

Ark: Survival Evolved i Gloomhaven besplatni na Epic Games

Prošle nedelje, Epic Games Store poklonio je svojim korisnicima dve interesantne video igre – 3D platformersku igru imena Spirit of the North i pikselizovanu avanturu u stilu starih bisera naziva The Captain. Ove nedelje, očekuju nas dve ipak zapaženije igre – Ark: Survival Evolved i Gloomhaven. Kao poručene za ovo tmurno, kišno vreme.

Ark: Survival Evolved

Prva od dve ovonedeljne visokobudžetne video igre je simulacija preživljavanja u, malo je reći, veoma interesantnom okruženju – Ark: Survival Evolved. Iako je stara već pet godina (prvobitno se pojavila 2017.), i dalje je popularna sa preko pedeset hiljada igrača tokom avgusta meseca, a skoro 100 hiljada igrača tokom juna tekuće godine. Sama igra smeštena je na misteriozno ostrvo nastanjeno dinosaurusima i mnogim drugim maštovito dizajniranim pripadnicima faune, ovaj naslov poznat je po veoma visokom nivou izazova.

Šta je cilj? Preživeti uspostavljanjem baze, pronalaženjem resursa, pravljenjem oružja koje će vam pomoći kako u borbi protiv neprijateljski nastrojenih životinja (čak 176 vrsta u ovom trenutku), tako i protiv isto tako raspoloženih drugih igrača. Ovaj mutliplejer naslov dozvoljava vam da mnoge od ovih životinja pripitomita, a zatim i upotrebite kao “mount-a”, čak i preterano narasle praistorijske škorpione dok automatskim oružjem kosite sve oko vas. Ko voli da se pomuči, ali i da se zabavi, ne bi trebalo da propusti ovaj naslov.

Gloomhaven

Ova igra izašla je iz dvogodišnjeg “early access” perioda novembra prošle godine za Windows i MacOS operativne sisteme. Šta je ova video igra? To je potezni taktički RPG naslov koji je ostvario odlične rezultate kako kod kritike, tako i kod igrača i predstavlja interaktivnu adaptaciju društvene igre istog imena. Vodite družinu plaćenika koji učestvuju u različitim zadacima u i oko naslovnog grada – Gloomhaven.

Gejmplej je interesantan, grafika sasvim prihvatljiva iako možda malko previše stilizovana, zadaci raznovrsni i neretko izazovni, a priča dovoljno dobra da vas zaintrigira (pogotovo ukoliko ste fan epske fantastike). Dok čekate Baldur’s Gate 3, već ste po treći put odigrali Divinity: Original Sin 2, a ne mili vam se da započnete gargantuansku kampanju u nekoj od dve Pathfinder video igre, ovo je sasvim odlično rešenje vredno vašeg slobodnog vremena.

IZVOR:benchmark.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *